Zagrebancije LXVII: M100

Zagrebancije LXVII: M100

Moje druženje sa malenim Canonon M100 se nastavlja i svakim danom se pokazuje kako nisam fulao s kupovinom.

Nakon kupovine i prvog testiranja sam ga probao u više situacija poput koncerta, pa opet ulice, šume, pa sa stativom, u muzeju, a konačno sam mu kupio i normalnu SD karticu a onu malu razvaljenu vratio u GoPro.

Za koncerte mi se pokazao potpuno beskoristan jer to pimplanje, po ekranu, podešavanje sa svim tim sliderima, pa sporost kod paljenja i gašenja, okidanja, previewa…sve to me ne zadovoljava za to malo vremena koje imam u pitu. Možda za neki ležerniji, manji koncert gdje vas ne bace odmah van.

Po ulici dušu dao. Tamo imam vremena prtljat, tražit kadar i sve ostalo.

Isprobao sam ga i na Gorilla Podu i ta kombinacija je također ispala više nego zadovoljavajuća. Doduše klima se kad pimplaš po ekranu pa je obavezno prebaciti na timer za okidanje odnosno sve odraditi preko WiFia i aplikacije.

Po Gornjem gradu sam se infiltrirao u turiste i nisam upadao u oči kao dok šećem sa jedinicom i dvjestotkom što nekad isto zna biti praktično.

Ali mana mu je i dalje to okidanje trbuhom odnosno samookidanje koje se dešava dok mi je aparat upaljen i obješen oko vrata pa sam počne okidat i mjenjat postavke. U čast tome sam otvorio i album na Facebooku “Ztrbuhom” ali to u biti nije ni malo zabavno ni praktično. Aparat se mora palit pa gasit jer inače pomoći nema. A to gašenje je povoljno i za trajanje baterije koja jedva podnosi cca 200 okidanja. A i grije se podosta tako da…

No za te pare ja sam zadovoljan pogotovo kad ga zajedno sa malim stativom strpam u pederušu pa mi je sve pri ruci.

Mini Morris / Ivica Drusany
Previous post
Mini MK VII
/
Next post
Nogomet: Dinamo - Atalanta
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LXVII: M100