Nogomet: Dinamo – Atalanta

Nogomet: Dinamo – Atalanta

Dinamo je nakon prošlosezonskog uspjeha u Europa ligi ponovno u Ligi prvaka. Ždrijeb se čekao s nestrpljenjem, kombiniralo se koga bi bilo najbolje dobiti, koji je klub najatraktivniji za publiku, koga bi željeli izbjeći, kuglice su rekle da će plavi biti u skupini C s moćnim Manchester Cityjem, talijanskom Atalantom i ukrajinskim Šahtarom.

Mnogi su već odmahivali glavom u stilu opet ćemo biti kanta za napucavanje, opet ćemo srušiti neki neslavan rekord Lige i slične priče.
Navala za prvu utakmicu protiv Atalante bila je dobar pokazatelj ako ičeg drugog, barem dobre atmosfere. Uspjelo se prodati 28.000 karata od čega je solidan broj pripao i gostima koji su došli bodriti svoj klub u premijernom nastupu Lige prvaka.

Prije utakmice bila je najavljena koreografija i navijači su zamoljeni da to odrade kak se spada da to i liči na nekaj.

Za nas fotografe UEFA je ubacila još malo komplikacija pa tako nema muvanja za vrijeme zagrijavanja, samo 15 minuta prije tekme. Prilaz pozicijama za fotkanje samo preko “betona”, nema mrdanja, stajanja u prostoru iza šesnaesterca… Ne bi to bio toliki problem da su i zaštitari malo poradili na shvaćanju tih procedura, a ne da nas tjeraju van nakon fotkanja, a majstor drži ogradu zatvorenom i ne pušta, pa krenemo starim putem da bi nas ovaj na drugom kraju vratio natrag iako smo prošli cijeli put, pa onda ovaj prvi opet zbunjen, otvara prolaz… i tak, al nisam ništa drugo niti očekivao.

S prvim sučevim zviždukom krenula je vjerojatno jedna od najljepših Dinamovih europskih utakmica. Od prve sekunde pratila ih je i gromoglasna podrška, sjever pod koreografijom, transparentima, zastavama, a Dinamo luduje na terenu. I ludilo je odmah urodilo plodom, u desetoj minuti Leovac je zapalio Maksimir te načeo Talijane.

Da ovo nije bio neki sretni krumpir dečki su i dalje dokazivali na terenu, stiskali, blokirali i opet konstantno napadali. A onda je krenula serija koju će Mislav Oršić vjerojatno pamtiti cijeli život. Gol u 31. minuti, pa 42. za kraj fenomenalnog poluvremena i na kraju u 68. za svoj hat trick i konačan potop Atalante. Quatro stagione za dečke iz Bergama molim. Zagreb u deliriju, iskreni osmijeh na svačijem licu i Dinamo slavi povijesnu pobjedu kojom je prekinuo onaj crni niz u Ligi prvaka.

Briljirao je sinoć i Dani Olmo koji je sada još korak bliže odlasku iz Maksimirske. Skidao je i Livaković. Razigran bio Petković…ma milina.
Rušio je Dinamo i Arsenal sa 2:1 prije četiri godine, ali ovakvu igru nije imao pa jako dugo, ako ikad.

Osim onih prekrasnih 4:0 na semaforu još je ljepše bilo vidjeti Dinamo na prvom mjestu grupe C nakon prvog kola.

Zagrebancije LXVII /
Previous post
Zagrebancije LXVII: M100
Zagreb Patriots VS Sarajevo Spartans / Ivica Drusany
Next post
Američki nogomet: Zagreb Patriots - Sarajevo Spartans
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Nogomet: Dinamo – Atalanta