Zagrebancije LXXI: Muzej čokolade

Zagrebancije LXXI: Muzej čokolade

Zagreb je zadnjih nekoliko godina počeo otvarati manje muzeje poput Muzeja iluzija, Image of war, Muzej prekinutih veza, Zagreb 80-ih pa sada i Muzej čokolade, koji nisu pod gradskom sisom i koji zbog nedostatka tog lagodnog života odskaču kvalitetom i uslugom.

Na žalost to nisu veliki muzeji u kojima ćete provesti pola dana, ali pozdravljam svaki pozitivan pomak i investiciju pa tako i za ovaj čokoladni u Varšavskoj 5 na prvom katu.

Muzej čokolade smo posjetili s klinkom od 3,5 godine, pa smo se nadali da joj neće biti dosadno, a tu nam je pomogla čokolada u nazivu koja je bila dovoljan okidač da ju odvučemo bez borbe.

Upad je 60 kn za odrasle, za nju je bio besplatan što se možda čini dosta za naše uvjete, ali to je više manje realne cijena za velegrad koji želi biti i turistička lokacija. Umjesto dosadne printane karte/računa dobiti ćete malo tester pakiranje čokoladica i žličicu kojom ćete testirati tekuće čokolade u muzeju. Svaki odjeljak pakiranja sadrži par čokoladica za svaku sobu u kojoj se trenutno nalazite i koji prati priču sobe od samog početka – kakaovca, do završnog pakiranja za poklon.

Moja Rita je htjela sve probat, od sirovog kakaovca do gorkog likera, pa naravno finih tekućih čokolada i svih testera. Hit su vreće ljuljačke iz kojih smo ju jedva izvadili, a mogli smo se poigrati i zamutiti čokoladu na dječijim stolićima, pomirišati i pogađati okuse, ispipati sirovine, voziti bicikl koji nakon okretanja pedala počne miješati ogromnu posudu ispunjenu M&M bombonima. Uglavnom veselo, zabavno i ukusno iskustvo. Ništa ogromno i spektakularno, za to ćete ipak morati do Beča ili nekog većeg grada.

Žao mi je da nije bilo više same čokolade, očekivao sam muzej ispunjen mirisom čokolade kao kada prolaziš pored Kraša, pa barem jednu čokoladnu fontanu, čokoladne kipove i slične sitnice. Sama čokolada je tu u tragovima jer jedna soba otpada na kakaovac, druga na posuđe, treća na poklone, četvrta na vreće za ljuljanje i još neke povijesne detalje…sve je to super i poučno, ali dajte nam više čokoladeeee :)

Zagrebancije LXX / Ivica Drusany / www.drusany.photoshelter.com
Previous post
Zagrebancije LXX: Advent
Sinead O’Connor / Ivica Drusany / www.drusany.photoshelter.com
Next post
Sinead O'Connor
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LXXI: Muzej čokolade