O meni

Ernest Fulir
— Ja prosim nisam nikakav šnel fotograf, ja ne snimam za novce. Ja snimam iz umjetničkog užitka.

Otac se cijeli život aktivno bavio fotografijom pa sam tako odrastao okružen aparatima, foto kemijom, filmovima u frižideru, fotografijama koje se suše po stanu i sl. To je vjerojatno utjecalo na moju ljubav prema fotografiji, ali tek se pojavom digitalaca odlučujem biti dio te igre, 2005. sa malim idiotom, a 2007. i ozbiljnijom opremom. Nakon puno čitanja i savjetovanja i kalkuliranja kupujem DSLR Canon 20D i objektiv 17-40 f/4 L, pa prelazim na 7D, poslije na 5D MK II, a trenutno sam na 1DX MK II u suradnji s objektivima Canon 17-40mm f/4, Sigma 35mm f/1.4, Canon 50mm f/1.8, Canon 135mm f/2.0 i Canon 70-200mm f/2.8.

Fotografirao sam dosta stvari, ali mi je najdraže fotkati sport, koncerte, životinje, a u sve mi je draža i putopisna fotografija koja me najviše opušta uz fotkanje svoje male Rite. Nisam ljubitelj namještanja rasvjete i modela u zatvorenom studiju već volim nepredvidive i spontane trenutke.

Aaron Sisking
— Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever…it remembers little things, long after you have forgotten everything.

Nije mi dugo trebalo da fotografije odlučim podijeliti sa javnost, pa sam ih tako počeo stavljati po tada aktualnim forumima i news grupama, a uskoro sam složio i svoju prvu foto galeriju. U travnju 2006. krećem sa pisanjem, odnosno stavljanjem fotki na blog s idejom punjenje kraćim ili dužim foto reportažama s mjesta i događaja na kojima sam bio ili jednostavno s fotkama koje sam napravio u nekoj šetnji ili škljocajući doma po svemu kaj mi stane ispred objektiva.

Eliott Erwitt
— Nothing happens when you sit at home. I always make it a point to carry a camera with me at all times…

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back