Nizozemska 2022: Kinderdijk

Nizozemska 2022: Kinderdijk

Turisti u Amsterdamu s viškom vremena obično odu posjetiti jedno od dva sela u blizini. Prvo je Zaanse Schans koje sam posjetio 2008., a drugo Kinderdijk koje smo eto konačno sad posjetili. 

Dugo sam gledao fotke ovog mjesta koje je uvršteno na UNESCO-vu svjetske kulturnu baštinu, razmišljao kaj i kako, ali kad je došao dan posjete naravno da se sve izjalovilo. 

Kao prvo i ovo mjesto se kao zatvara u 17:30, tako da nemreš uloviti neko normalno svjetlo, pogotovo ne ako kao mi dođeš oko 13h. Kao drugo šetnica za pješake je između ogromne travurine i u biti skoro ništa ne vidiš ni lijevo ni desno. Bicikli naravno imaju stazu i bolji pogled.

Inače karte za Kinderdijk su 18,5 EUR, a za klince od 4 do 12 6,75 EUR, a preporučeno je dodati i za parking + shuttle bus koji će vas onda vozit od udaljenog parkinga do ulaza da se ne morate provlačiti po malim ulicama i tražiti parking.

I onda dođete i nitko vas nigdje ne traži kartu. Poslije skužite da ste u biti ulaz platili za ulaz u dvije vjetrenjače koje su otvorene i napravljena kao mali muzeji. Ako želite samo prošetati i fotkati vjetrenjače možete slobodno jer jelte..nema ulaza. OK i vožnja brodom je uključena u cijenu, ali ni to ne morate :)

Da je nekaj čudno skužite kad svako malo projure bicikli kod ulaza i psuju turiste i sve žive okolo. To su u biti lokalci kojima je pun k turista i svega jer eto, hodaju im po njihovim dragocjenim biciklističkim stazama koje na tom dijelu nisu ni označene pa ne kužiš kaj se zbiva. 

Najljepši dio je u biti na kraju šetnice di su vrtovi, kafić, stolovi uz kanal ili kaj je to već. Tamo je i mali dio s domaćim životinjama, ulaz u jednu vjetrenjaču, i prikaz života kakav je bio nekad. 

Najljepši pogled na vjetrenjače je vjerojatno u rujnu kada imaju tjedan osvjetljenih vjetrenjači, noćne vožnje i naravno fotkanje. Ali eto..za sada ništa od toga.

Previous post
Nizozemska 2022: Efteling
Amsterdam Gay Pride 2022, Amsterdam, The Netherlands - 06 Aug 2022. / Ivica Drusany
Next post
Nizozemska 2022: Gay Pride
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Nizozemska 2022: Kinderdijk