Blic test: Canon R3 u ZOO-u

Blic test: Canon R3 u ZOO-u

Nakon R7 i R6 II, probao sam i flagship koji to nije pa da vidim koliko je bolji od šestice.

Nezgodno je kad posudiš aparat na čije postavke nisi naviknut pa i sa ovim čudom od aparata dobiješ dosta škarta.

Testiranje je palo na dnevni safari po zagrebačkom ZOO-u sa također posuđenom Sigmom 150-600.

Prvo je pala korekcija dioptrije, pa kalibriranje eye controla, pa svjetline ekrana, viewfindera…da bi na kraju skužio da je i neka tamo opcija HDR PQ bila uključena pa ti Photo Mechanic ne prepoznaje fotke odnosno njihov preview što znači da nemreš pregledavati i brzinski otvarati fotke. Pa prvi put uspiješ ubiti Mac jer pokušavaš pregledavati u Lightroomu..

No vratimo se aparatu. Stacked senzor. Ne znam..previše tehnikalija i objašnjavanja oko ove igre koju nisam shvatio kako bolje funkcionira u primjeni. Eye control mi se činio kao wow opcija, ali uživo možda ipak ometajući faktor ako nisi skoncentriran. Držim fokus na nečemu, oko bježi i gleda okolo, ode i fokus. Treba privikavanja i treniranja ove opcije da se pokaže jel to stvarno vrijedi ili ne.

Dual pixel – opet puno hvale, al ne vidim u akciji kako to utječe. Bolja baterija, bolja rezolucija viewfindera što je odlično, zgodan mali gornji LCD, ethernet port – super ako si profić, CFexpress kartica – super iako opet dodatna investicija u karticu i čitač, integrirani grip, teži i ozbiljniji u ruci..sigurno ima još odličnih stvari koje se bolje od šestice.

Podjednaki broj MP, fokusnih točaka, ali šestica ima 10 FPS-a više, lakša je i praktičnija.

Nisam uspio probati neki panning da vidim da li je fakat defekt rolling shuttera umanjen u odnosu na R6 MK II koji je pak osjetno bolji od R7 kao niti neke prave low light koncertne uvjete što me u biti najviše zanima, ali dojam je naravno da je ovo jedan moćan stroj i da će Canon morati zasukati rukave da nas izuje iz cipela s R1.

Teškim profesionalcima sve sitnice koje R3 nudi sigurno život znače na terenu i u cajtnotu, ali smrtnicima je vjerojatno overkill extra 4000 eura na cijenu R6 MK II. U vrijeme kad sam kupovao 1DX MK II u odnosu na tadašnji za klasu niži 5D MK IV, jedinica je imala dosta stvari koje su prevagnule u njenu korist dok je borba R3 VS R6 MK II po meni osjetno izjednačenija.

Previous post
AirVG 2024
68. Lipanjski turnir / All Rights Reserved
Next post
Jahanje: 68. lipanjski turnir
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Blic test: Canon R3 u ZOO-u