Nizozemska 2022: Avioni

Nizozemska 2022: Avioni

Zatvorit ćemo druženje s Nizozemskom s jednim mnogima dosadnim postom, ali možda se nađe neki plane spotter koji će stisnut like.

Nikako se ne mogu zvat spotterom, ali nije mi strano pofotkat avione kad sam u prilici. A boravak u Amsterdamu je bio prilika jer nam je Schiphol bio udaljen oko 8km zračne linije i kad se potrefi da im je prilaz u našem smjeru onda ih se doslovno može krupno loviti sa 200mm.

Da stvar bude bolja tamo stanovi imaju na hodniku izvučene stolce i stol pa sam tako doslovno pio kavu i sjedećki rokao po nebu. Susjedi malo čudno gledaju, ali šta ćeš…fotografi su čuđenje u svijetu. Sve je lakše uz korištenje FlightRadar24 aplikacije na kojoj unaprijed vidite koji avion će vam dolijati pa ne morate skakati na one koji vas ne zanimaju.

Naravno ne može sve biti savršeno pa me tako svjetlo nije nešto služilo, a prelijen sam da svaku fotku napucavam u photoshopu pa su tako fotke dodatno dosadne :) Pokušavao sam malo širiti kadar ako se ukazalo zanimljivo nebo, ali daleko od spektakla.

Nisam ulovio nekog kapitalca, ali ipak je bilo dovoljno toga, raznih kompanija sa nekoliko odmaka od klasičnih Airbusa A320 ili Boeinga 737. Lijepo je bilo vidjeti par 777 kako onako debeli kao da stoje u zraku na prilazu pa ih možeš fotkati bez žurbe. U kadar su uletili i Airbus A350, 330 321, 319, Embraer E190STD/175STD, Mitsubishi CRJ-900LR/ER, Boeing 787-8/9 Dreamliner, Cessna 560

Finnair, Ryanair, LOT, Delta, Turkish Airlines, El Al, Air France, SAS, Air Europa, United Airlines, Sun Express, Croatia Airlines, Flying Bulls, British Airways, Sky Express, Easyjet, Emirates, Transavia, Garuda Indonesia, China Airlines, Corendon Airlines, Atlas Air i naravno hrpa KLM-a.

Previous post
Nizozemska 2022: Nemo
Pixies in concert, Zagreb, Croatia - 27 Aug 2022 / Ivica Drusany
Next post
Pixies
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Nizozemska 2022: Avioni