Čišćenje guma na objektivima

Čišćenje guma na objektivima

Dugo me živciraju oni bijeli tragovi na gumi zoom/focus ringova na objektivima. Izgledaju zmazano i zapušteno koliko god ja pazio i čistio objektive.

Pokušavao sam ih čistiti alkoholom ovakvim onakvim, pa štapićima, krpicama, vlažnim maramicama, ali se nikako nije skidalo. Sličan problem sam imao sa kuhinjskim pulotm. Koliko god i s čim god ribao, neki tragovi se nisu skidali. A onda je došao gospodin Lee Moon. Rekli su interneti samo prereži limun na pola i ribaj zmazanoću po kuhinji i sve se skida bez potrebe za polijevanjem kemije i ne znam čega sve ne. I fakat, nakon pola minuta laganog ribanja pulta sa limunom sve se skinulo, fino je mirisalo i lako se ispralo.

Ivica Drusany

I tada mi je sinulo. Idem limunom probat očistiti objektiv. Laganim potezima sam prešao preko ringa pazeći da baš ne cijedim sok po samom objektivu, pričekao pola minute, prebrisao to sve sa vlažnom dječjom maramicom i eto ga….nakon 10 godina moj 17-40 je čist ko suza.

Ali ipak se posavjetujte sa svojim serviserom, ljekarnikom, ženom da ne bi bilo da ovaj recept ima neke nuspojave pa da budem poslije ja kriv.

Ivica Drusany
Previous post
Rukomet: Španjolska - Švedska
ZOO Zagreb / Ivica Drusany
Next post
ZOO 02/2018
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Čišćenje guma na objektivima