Rukomet: Španjolska – Švedska

Rukomet: Španjolska – Švedska

Gotovo je, završilo je Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj. U finalu su sinoć ne baš popunjenu Arenu Zagreb zabavljale Španjolska i Švedska. Vjerojatno su svi ovdje očekivali Francusku koja se trebala prošetati po to zlato, ali eto ništa od toga.

Jako zanimljiva utakmica za koju je prava šteta što je falilo i jednih i drugih navijača da zakuhaju atmosferu jer ovi domaći i ostaci Danaca i Francuza se naravno nisu ubili od navijanja što je dosta tužna slika na finalu.

Švedska je krenula silovito prvo poluvrijeme, vodila, branila sve i onda se nakon pauze sve promijenilo. Španjolci su postavili agresivnu obranu za koju Šveđani jednostavno nisu nalazili rješenje što su ovi odmah kažnjavali i sve se prebacilo na stranu Španjolaca koji su susret uz pomoć čudesnog Šterbika priveli kraju sa 6 razlike odnosno 29:23 i tako konačno osvojili svoje prvo europsko zlato.

I tada, sa zvukom semafora počinje fiesta. Igra, pjesma i ples, pretpostavljam do dugo u noć. Dok se Arena polako praznila krenula je ceremonija dodjele medalja za trećeplasirane Francuze, tužne srebrne Šveđane i zlatne Španjolce.

Ivica Drusany
Previous post
Rukomet: Francuska - Danska
Next post
Čišćenje guma na objektivima
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Rukomet: Španjolska – Švedska