Zagrebancije LIV

Zagrebancije LIV

I tak..nikad dosta Zagrebancija. Evo jedne galerije od par šetnji zadnja dva tjedna po utabanim stazama.

 

Na žalost jedna od meni najdržaih lokacije, Gornji grad je sada pod opsadom džeparica, pripadnica jedne manjine o kojoj se ne smije pričati jer ste onda vaki naki. Valjda maloljetne cure uvezene iz Rumunjske i Bugarske ordiniraju uglavnom među turističkim grupama tako da se infiltriraju, prave grbave i opljačakaju Azijate koji i dalje nadobudno nose keš sa sobom. I nitko im ništa ne može, svaki dan su tamo, svaki dan kradu, rade nered po okolnim štandovima, smiju se svima u lice, policiju i sudstvo rade blesavima i nikom ništa. Teško ih je ulovit na djelu, ako ih se i ulovi pitaj boga kakvi su im papiri, maloljetne su, manjina su pa je to pec pec i tak… Ako ljudi uzmu stvar u svoje ruke budu oni nadrapali pa je najbolje držat se za torbu, mobitele i ostalo jer to je očito jedino kaj možete napraviti. Bilo bi zgodno kad bi turistička zajednica zamolila policiju da se patrolira gore dole dok je sezona što bi vjerojatno smanjilo broj krađa ili čak i ulovilo ove drznice na djelu.

 

Novitet mi je na platou Gradec terasa kafića koja je nasrana na ogradu tako da oduzima jedan dio vidikovca i onda su još tolko bahati da napišu na tablu kako je terasa samo za goste kafića. Dobili bi mi dozvolu za to nikad, ali ovo je Zagreb, grad šerifa i idiota pa je sve moguće.

 

Inače ulice grada su predivno puste, ali vjerujem još najduže ovaj tjedan kada će se sve vratiti u normalu odnosno gužvu pa uživajte dok možete

 

Ako se ne varam sve fotke u galeriji su snimljene sa Sigmom 35 mm.

 

Previous post
Fotografi – teroristi, pedofili, bitange…
Ivica Drusany
Next post
Zagrebancije LV - Nove fontane
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LIV