Zagrebancije LV – Nove fontane

Zagrebancije LV – Nove fontane

Potrošio Mileni još malo gradskog novca na dodatne fontane kod Nacionalne jer ako nečega ovom gradu treba to su onda fontane. 28 milijuna kuna jednostavno nije moglo biti pametnije uloženo. A past će i neki ugovor za održavanje kao dodatni trošak.

No kako njegova računica govori Rim je 4 puta veći od Zagreba i ima 224 fontane, a mi samo 7-8. Da bi se izjednačili s Rimom trebamo imati 50 fontana dakle napravit će još 40.

E sad nitko od novinara nije pitao zašto je Rim uzet kao neka referentna točka i zašto bi se uopće trebali izjednačit s Rimom.

 

Da stvar bude još luđa na otvorenje je opet dovukao popa da blagoslovi fontane. Koji k imaš blagoslovit jebene fontane, kakva je to kretenarija? No s druge strane isti taj čovjek će mimo volje građana i razuma dati tim istim popovima da razjebu park na Savici sa još jednom crkvom tako da je ovo u biti dječja igra.

 

Pofotkao sam onu prvu turu fontani pa nije bilo razloga da ne odem vidjeti i ovaj skupi dodatak. Uz fotkanje dolazi i osvježenje u obliku špricanja vode po vama i opremi što je ugodno u ovim ljetnim mjesecima. I cijeli taj kompleks je u konačnici lijep, ali ne možeš parkirati Ferrari u dvorište dok nemaš vode u kući.

 

Previous post
Zagrebancije LIV
Next post
ZOO 8/2016 - Lavići
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LV – Nove fontane