Zagrebancije LII – Dvorišta

Zagrebancije LII – Dvorišta

Isti dan kad sam bio u nesretnom Tunelu o kojem sam jučer pisao, s kolegom sam otišao i do Gornjeg grada isprati gorak okus i posjetiti Dvorišta.

Na putu od tunela na Markovom trgu su nam foto pažnju privukli i uvijek zanimljivi modele iz odličnog Zagrebačkog vremeplova. U tom trenutku su gore bili Zagorka, Matoš i poštar koji su strpljivo pozirali turistima dok je stražar koji se očito dobro uživio u ulogu vikao na ženske da tako golih ramena ne smiju u crkvu. Možda malo čudna scena pogotovo dok ne pokušavaš ući u crkvu, ali OK :)

 

Na žalost deda i baka su poslali SOS poziv jer Rita nije htjela prestati plakat pa smo samo projurili kroz par dvorišta. No bilo je dovoljno vremena da se uvjerim kako je ovaj program i dalje odličan pa čak i pojačan te ako ne dođe do raznih administrativnih ovdje uvijek mogućih problema za Dvorišta nema brige.

 

Ove godine ste od 15 do 24.7. mogli uživati u dvorištima na sljedećim adresama:

Palača Balbi / Demetrova 11, Palača Erdody-Drašković / Opatička 29, Atelijer Meštrović / Mletačka 8, Opatička 19, Basaričekova 11, Hrvatski institut za povijest, Opatička 10 i Opatička 27.

 

7 prekrasnih dvorišta Gornjeg grada s raznim koncertima, slušaonicama, klopicom i cugom. Odlična ljetna zabava koja vas neće silovati zvucima Rozge i Severine ili pak prisustvom čudnih likova koji bi ušli s autom u dvorište. Pravi mali odmor od svakodnevice. Moram napomenuti da nisam spazio niti jednog lovca na Pokemone što je stvarno čudno.

 

Iako su dvorišta zatvorila vrata za javnost u Zagrebu i dalje možete pronaći podosta zabave na gradskim ulicama i trgovima.

 

Previous post
Zagrebancije LI - Tunel Grič
Next post
Zagrebancije LIII - Kaj si se ukipil?
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LII – Dvorišta