Ulica, to smo mi

Ulica, to smo mi

Neki dan sam šerao ne fejsu intervju sa Stankom Abadžićem i potaknut njegovim genijalnim uličnim fotkama krenuo sam kopati po arhivi…jer korona i nisam aparat proluftao već poduže vrijeme.

Shvatio sam više stvari. Prvo da mi fali fotkanje. Drugo, da mi fale putovanja. Treće, da su mi ulične fotke previše turističke, a premalo umjetničke.

U moju obranu na putovanjima i jesam turist, a ne fotograf tako da nemam komfor odabira vremena fotkanja, pa fotkam kaj mi taj trenutak dozvoljava. No za Zagreb nemam isprike i definitivno ću se više posvetiti svjetlu i kadru u budućnosti.

U ovoj povećoj galeriji odabrao sam ulične motive s ljudima i sve bacio u crno-bijelu varijantu (no shit Sherlock :). C/B fino istakne te kontraste iako ubije i prekrasne boje zalaska sunca, pa neke fotke koju su mi bile super u ovoj varijantu ispadaju bljak i ko im kriv, nisu ušle u ovu galeriju.

A sad prošećite ulicama Zagreba, Londona, Amsterdama, Barcelone, Dublina, Utrechta, Nice, Avignona, Edinburgha, Dubrovnika, Killarneya, Galwaya, Alkmara, Budimpešte, Aix-en-Provence…

/
Previous post
Zagrebancija LXXII: Dotrščina
Next post
Vedran Tolić: U Vrtlogu vjenčanja - isplivajte kao bolji fotograf
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Ulica, to smo mi