Foto presjek 2018.

Foto presjek 2018.

Krajem godine običaj je raditi nekakve osvrte i sumiranje, u svemu pa i u fotografiji. Radim to godinama na ovaj ili onaj način pa ajde da i ove godine napravim jednu galeriju sa nekim presjekom, ajmo reći boljih ili dražih ili značajnijih fotki.

Ne mogu reći da nije bilo materijala za fotkanje, ali posao od 6 do 17h, malo dijete, umor, mali stan i ostalo jednostavno ne dozvoljava neko intenzivnije i ozbiljnije bavljenje fotografijom. No unatoč tome natjerao sam se na barem neka veća sportska događanja jer kad se akreditiraš onda nekako nađeš vremena i volje, pa makar na silu. Bilo je tu i par fotkanja hrane i cuge, ponešto apartmana i jako jako puno fotkanja moje Rite.

Definitivno najveće sportsko događanje koje sam odradio bilo je odmah na početku godine, EHF EURO 2018 iliti muško rukometno europsko prvenstvo. Arena je kao što stalno govorim jedini sportski objekt u kojem volim fotkat, rukomet je dinamičan i zanimljiv sport pa sam tako pokušao što više tekmi odradit (koliko mi je posao to dopuštao).

Dinamo je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka, pa onda i Europa ligu, dočekao to europsko proljeće, repka se mučila sa Ligom nacija, Medveščak mučno otvorio i skoro zatvorio sezonu, trčali su se maratoni, vozile utrke, letjeli su avioni, upoznao sam i hokej na travi, prošetao se koji put gradom, pokušao upoznati fotografiranje automobila (za katalog reklo bi se), probao sam dočekati Vatrene…

Počeo sam surađivati sa glazbenim portalom Music Box, pa se nadam da će biti još više koncertnih fotki jer eto ipak ih ne mogu skroz bojkotirati iako sam i dalje buntovan oko dosta stvari vezanih za koncertnu fotku.

U svibnju nam je na snagu stupio GDPR koji je paranoično zakomplicirao svako okidanje fotografija.

Od opreme je u torbu stigao samo jedan komad i to ND10 filter kojeg naravno nisam uspio pošteno isprobati i poigrati se pa mu dajem visoki prioritet u 2019.

Krajem godine sam otplatio i zadnju ratu za 1DX MK II pa eto možda mogu planirati kupovinu nekog stakla iako se čini da će na red morati doći novi 70-200.

Eto, opet nije bilo ne znam kako fotografski bogato, ali nije se ni skroz štrajkalo. Sam sebi u novoj 2019. želim više vremena, boljeg planiranja i više dobrih fotki :)

 

Elemental XOXO / Ivica Drusany
Previous post
Elemental XOXO
/ Ivica Drusany
Next post
Hokej: Medveščak - KAC
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Foto presjek 2018.