Foto pokloni 2017

Foto pokloni 2017

Kako božićno ludilo svake godine dolazi sve ranije tako sam i ja ovaj popis odlučio napraviti ranije pa kad već tržite u studenom sjetite se i svog omiljenog fotografa/fotografkinje.

Znam da vam se čini da smo ionako previše potrošili na foto opremu i da nam ne trebaju niti zaslužujemo dodatne poklone, ali smilujte se jer i mi smo samo ljudi.

Ako ovdje ne nađete ništa zanimljivo, prolistajte stare postove pa ćete sigurno iskopati nešto zanimljivo i cjenovno pristupačno vašem budžetu.


Easycover

Erik Jansen Fotografie

Novi fotići pogotovo oni skuplji su sve čvršći i otporniji, ali opreza i zaštite nikad dosta. Ovo čudo bi moglo zaštititi fotić od blata i kamenčića na rallyu, od pijeska na rukometu i odbojci na pijesku, pive koja leti po zraku na koncertima itd. A sve to za dosta malo novaca.

300 kn


Polaroid OneStep 2 i-Type Camera

Za one mlađe povratak Polaroid aparata može biti nešto novo, zanimljivo, hipsterski, dok će stari fotografi na njih gledati s nostalgijom kopajući po kutijama s ispucanim fotkama. U svakom slučaju ovaj poklon može biti zanimljiv za vašeg foto frika bilo koje generacije.

Ako imate veliki budžet osim novih fotića možete naručiti i refurbished klasike poput SX-70 ali za 4 puta veću cijenu.

950 kn


Waterproof 2000 Pro-Coach Trouser

Već ne znam koliko godina govorim da ću si kupit neke dobre vodootporne hlače u kojima bez brige mogu stajati na kiši, ali naravno da ih još nisam kupio. No zato je kolega Dinko u svojem bogatom izložbenom prostoru Promo Art Studia našao alternativno rješenje u obliku hlača navlakuša koje uvijek mogu biti spakirane u foto torbi u malu vrećicu i po potrebi skočiti preko traperica te sačuvati suhe noge. Odlično i jeftino rješenje.

150 kn


Manfrotto Xume Lens Filter Suite

Ne možete više gledati svog fotografa kako stalno šerafi nekakve filtere s tim debelim prstima pa mu padnu, pa hoće kupit nove… E onda ubodite ovaj magnetski set Xume držača i adaptera i olakšajte mu život. Nisam ih osobno isprobao pa ne mogu garantirati, ali zato će vam Daniel iz Prizme sigurno biti od pomoći.

400 kn


Spudz 6×6 inch Microfibre Lens Cleaning Cloth

Leće se često zaseru od masnih prsti, kapljica, prašine, a krpice su uvijek negdje zagurane u torbi ili ih uopće nema. I tu kao spasitelj dolazi ova odlična praktična izvedba krpice spakirane u malu praktičnu vreću koja može poslužiti kao privjesak za ključeve ili jednostavno biti zakačena za hlače ili ruksak tako da je uvijek dostupna.

70 kn


QSSM® LCD Digital Alarm Clock Projection

Šalice i termosice u obliku objektiva vjerujem da svi već imaju, ali ovaj sat sa termometrom, projekcijom zvijezda po plafonu i još ponešto pizdarija nemaju svi.

170 kn


Canon Mug set

/EDIT/ Morao sam dodati o ovo tek objavljeno čudo od Canona. Dakle komplet koji sadrži službenu veliku šalicu s silikonskim poklopcem u obliku 70-200 f/2.8 L IS II USM i običnu šalicu kao 50 f/1.2 USM s podmetačima. Ne ova kineska čuda koja sam gore spomenuo nego real-thing. Roba još nije u prodaji, ali je najavljena za 15.12. pa moooožda ipak stigne do vašeg Canonaša na vrijeme. Ako i zakasni vjerujem da se neće previše ljutiti kada konačno otvori kutiju.

Ako vam se ne sviđaju te šalice pogledajte i stickove, foto album, dekice.. sve u Canon stilu.

350 kn


Moose Peterson – TakeoffZa kraj sam opet ostavio jednu knjigu. Ovaj put je tematika avijacijska fotografija iz pera i objektiva Moosea Petersona, jednog od najboljih fotografa na ovom području.

Nema kraja odličnim recenzijama ove knjige pa ako vaš fotograf voli avione ova knjiga ne može biti promašaj.

350 kn

Ivica Drusany
Previous post
Nogomet: Hrvatska - Grčka
Ivica Drusany
Next post
Ragbi: Mladost - Ljubljana
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Foto pokloni 2017