Foto pokloni 2016.

Foto pokloni 2016.

Evo već preko nekoliko godina pokušavam iskopati kakav savjet za darivanje vaših najdražih fotografa. Ako na ovoj listi ne nađete ništa pametno ili u cjenovnom rangu, prolistajte i stare postove jer ovakvi foto pokloni ne izlaze iz mode baš svaku sezonu.

Nemojte se zaletit baš u prvi dućan u koji nabasate, malo prosurfajte, usporedite pa naručite jer svakodnevno se pojavljuju razne akcije, ponude, popusti…


Canon EF 40mm f/2.8 STM

Ako se ne varam ovo je uz popularnu 50icu 1.8 jedan od najjefitnijih, a opet odličan objektiv. Tzv. palačinka će sigurno razveseliti vašeg fotografa te će gradom hodati s manje tereta oko vrata jer ovaj objektiv je skoro nevidljiv na aparatu. Ne znaš jel poklopac ili objektiv. Malo je skup poklon za naše prilike, ali za neki čoporativni poklon dušu dao.

1300 kn


Spyder LensCal

© 2011 Jim Lennon

Iako bi mi htjeli da naši preskupi objektivi doživotno rade kao i prvi dan stvarnost je ipak malo drugačija. Kao i svu ostalu tehnikaliju i objektive se treba paziti, održavati, servisirati, kalibrirati… I zato je tu ova mala naprava koja bi nam trebala pomoći oko podešavanja i držanja našihobjektiva našiljenima odnosno oštrima.

450 kn


Spyder Cube

MINT PRODUCTION

Još jedan od alata koji će nam pomoći kod ukroćivanja boja na fotografijama.

450 kn


Canon Selphy 1200

CANON INC.

Prije koju godinu sam spomeuno nešto slabiji model, ali kako tehnologija ne miruje moram opet preporučiti ovaj odličan mali printer. Model 1200 uz neka vizualna poboljšanja ima i Apple Airprint opciju odnosno direktno printanje s vašeg iPhonea tako da je idealan i za mobitel fotografe koji bi htjeli isprintati koju fotku bez previše komplikacije. Još jedan zgodan detalj je i ID Photo print koji će vam uštediti podosta kuna kod šnel fotografa u Petrinjskoj koji zbog ljudske gluposti i lijenosti drže više cijene fotki za dokumente.

820 kn


Razer Naga Chrome

Ovu beštiju imam doma i mogu reći da svi ti dodatni gumbi, preciznost, žica, mogućnost programiranja i sl. itekako olakšavaju i ubrzavaju jurnjavu po Photoshopu.

690 kn


TetherPro USB 3.0 SuperSpeed Micro-B Cable

2015 TetherTools

Ne dozvolite da se gole tete približavaju vašem fotografu i vire u mali ekrančić na njegovom aparatu ne bi li potvrdile genijalnost koju je upravo snimio. Neka đubre spoji ovim kablom aparat na laptop i monitor pa nek fotke gledaju iz daljine svi skupa. Možda je malo skupo za par metri kabla, al dobro dođe.

400 kn


Mecablitz 36 AF-5

Ne pate svi na kamione rasvjete i pomoćnih nastavaka niti žele malu nuklearku kako bi upogonili svu tu rasvjetu. Nekima će biti dovoljan i mali fleš, tek toliko da dosvjetli, a da nije baš ona igračka koja skače s aparata.

715 kn


Rode VideoMic Go

Ovih dana bi svi nešto i snimali s tim svojim aparatima, a zvuk s ugrađenog mikrofona je daleko od bajnog pa će ovaj Rode dodatni mikrofon pomoći u lovu na okolne zvukove.

590 kn


Davor Rostuhar: Hrvatska iz zraka

Davor Rostuhar je odradio odličan posao sa ovim projektom i pokazao nam puno prekrasnih kadrova koje je ulovio i stavio u par kila foto monografije. E sad tih par kila je skuplje i teže te samim time i manje praktično, ali ova skraćena i smanjena varijanta iste knjige je odličan i povoljan poklon i to ne samo za fotografe.

100 kn

Ivica Drusany
Previous post
7. Rally Show Santa Domenica
Next post
Rita V
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Foto pokloni 2016.