Novi putnički terminal na MZLZ

Novi putnički terminal na MZLZ

Vjerujem da sada već svi znate da Zagreb odnosno Velika Gorica konačno dobiva novi putnički terminal ili novi aerodrom kako to ljudi vole reći. Dosta su nam se strani turisti smijali misleći da su se vratili kroz vrijeme pa završili s istočne strane berlinskog zida. A sprdali smo se i mi, domaći putnici.

 

Zahvaljujući kolegama iz Međunarodne zračne luke Zagreb obišli smo to novo zdanje izgleda zanimljivo i impresivno, ali za više od 300 milijuna eura nismo manje niti očekivali. Vožnja busevima do aviona će za većinu letova  biti stvar prošlosti jer novi terminal ima 8 fingera na koje će se avioni spajati pa ćemo tako direktno ulaziti i izlaziti iz zgrade.

 

Aerodromu se rade i novi prilazi, parkiralište će imati 1100 parkirnih mjesta, checkirati ćemo se na 30 check-in šaltera, a u prvoj fazi će kroz terminal moći  proći 5 milijuna putnika dok se za drugu fazu predviđa 8 milijuna. Iskreno se nadam da će se isposlovati dolazak više avio kompanija, a vjerujem da svi željno isčekujemo i lowcostere koji bi nam omogućili i koje putovanje više jer.

 

Na gradilištu su nam u pratnji bili i arhitekti Velimir Neidhardt i Branko Kincl od kojih smo mogli čuti priče o svakom detalju njihovog projekta.

Koliko sam uspio saznati spotteri će i na ovom aerodromu ostati uskraćni za neko svoje mjesto pod suncem. Neće biti niti one minimalne rupe u ogradi, ali svi oni koji su već prijavljeni i nalaze se na listi će i dalje moći surađivati sa zračnom lukom koja će im i dalje izlaziti u susret.

 

ZAIC je dobio koncesiju na 30 godina, a početak rada očekujemo u ožujku 2017.

 

Kako to već ide u mom slučaju uvijek me neko glupo vrijeme za fotkanje zadesi pa smo na vanjskom djelu bili točno u podne što jelte baš nije idealno za fotkanje, al na kraju je OK ispalo. Većinu fotki sam opalio sa odličnim 14-24 mm koji je savršen za ovakve stvari, a par detalja sam polovio sa 70-200. Sve to na Nikonu D810 koji me sve više oduševljava. Možda fotke nisu toliko zanimljive jer je sve još u fazi finiširanja, ali mislim da je šteta da se ne pokaže.

 

Previous post
Zašto ne koristiš Lightroom?
Ivica Drusany
Next post
Nogomet: Dinamo - Juventus
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Novi putnički terminal na MZLZ