Zagrebancije XLII – Sajam antikviteta na Britancu

Zagrebancije XLII – Sajam antikviteta na Britancu

Svake nedjelje već skoro 15 godina od 7 do 14 h Britanac iliti Mali plac se pretvara u sajam antikviteta.

 

Tako ćete na štandovima pod prepoznatljivim crvenim suncobranima umjesto pušleka grincajga ili mjerice jagoda naći razno razne starine. Od starih ploča, knjiga, stripova, preko rajngli, noževa, znački, odjeće, fotelja, slika i nezaobilaznog druga Tita. U biti svega čega se ljudi dočepaju. Trgovci se nadaju da će svaka roba naći svoga kupca pa čak i u ova dekintirana vremena.

 

Već se dugo spremam posuditi 35 mm f/1.4 i prošetati fotićem među štandovima i napraviti malo veći foto izvještaj. Ali nikako…kao prvo nisam od onih koji će se unositi objektivom ljudima pod facu i očekivati da budu prirodni i fotogenični, a kao drugo nikad mi nije aparat pri ruci kad sam u prolazu.

No ove nedjelje vraćajući se iz novootvorenog Muzeja iluzija žena i ja smo sjeli u Kavu tavu na kavu, prvi red do mora, odnosno štandova, pa sam iskoristio priliku. Našerafio sam 135 mm i počeo vrebati.

Ispred nas je prošla hrpa zanimljivih lica, uglavnom starije životne dobi, ali našlo se tu i turista iz cijelog svijeta koji su sve to promatrali sa smiješkom na licu. Penzići su sve dobro ispregledali i isprepipali, ali za vrijeme mog boravka nisam primjetio i neku robno novčanu razmjenu.

 

Kad sjedite na Britancu, ako malo pažljivije pogledate sigurno ćete vidjeti i nekog iz starije garde poznatih osoba. Njihova špica nije subotom na Cvjetnom i Bogovićevoj nego na ovakvim mjestima.

 

U svakom slučaju dobro došla promjena od onog prijetvornog hoh društva koje zgleda ko da je na modnoj pisti.

 

 

Previous post
Marija Braut (1929. – 2015.) – Dobri duh Zagreba
Next post
Photoshop: CC 2015 foto noviteti
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije XLII – Sajam antikviteta na Britancu