Skunk Anansie

Skunk Anansie

2022. je krenula dobro, puno je dobrih koncerata nanizano, ponešto sam ih i ja zatefterio u kalendar u nadi za akreditacijom, a nakon Partibrejkersa i Natali Dizdar u Tvornici odlučio sam se reprizirati Skunk Anansie sa Šalate, ovaj put u Domu sportova.

Oduševljen energijom s prošlog nastupa koja je u biti nešto normalno na njihovim koncertima nisam mogao odoliti ponovno ući u pit jer znao sam da Skin i ekipa neće podbaciti i da će biti show od fotki, jer već mi je dosta monotonije iz Tvornice.

Đubre od kiše mi je htjelo pokvariti doživljaj i skoro je uspjelo, ali u konačnici nakon vožnje Dubrava-Trešnjevka po najgorem pljusku uspio sam dočekati sami kraj kiše u autu i doći više manje suh do dvorane. 

Inače DHMZ je u zadnje vrijeme sredio svoje meteo radare, instalirao nove, pa konačno imamo dostupnu pouzdanu real-time sliku tako da sam znao da će fakat pljusnut kiša oko 20h, kao i da bi trebala brzo proći.

Kako je ekipa iz LAA najavila, fakat je bila gužva u photo pitu pa se ovim putem ispričavam kolegama ako sam nekog klepio ili zasmetao u pokušaju da ulovim pobješnjelu Skin.

Zadnji put su nam natuknuli da će Skin u trećoj pjesmi skočit u publiku pa da budemo spremni što je odlično jer obično neki show za fotkanje bude nakon te uklete prve tri pjesme koje su dozvoljene fotkati.

No jučer nismo imali ili nisam čuo hint da će se Skin odmah pojaviti u publici. Kakvo zagrijavanje, pozdravljanje, uvertira….baaaam, utrčava bend, u pozadini se čuje Tonight we discuss the phenomenon of hooliganism, još je dosta mračno i čujem vrištanje koje obično nastupa kad publika spazi frontmena (ili je sad politički reći front persona) na stageu. Ali front..woman nije bila na stageu nego u publici. A ja krmeljav dok sam skužio već je foto gužva nastupila oko nje no ulovio sam nešto. Na glavi joj rogovi, a iz usta šikljaju riječi 

… Yes it’s fucking political

… The wild ones like to hide
As the dirty priest confides
In the love of baby whores political
Negative are all your views
So you to can prop up your fake cool
A puppet all the same political

… Yes it’s fucking political
Everything’s political
Yes it’s fucking satirical
Everything’s satirical
Yes it’s fucking political
Everything’s political

Jebote kakav početak koncerta. 

Skin se penje na stage i kreće And here I stand u kojoj se jako čuje utjecaj Rage Against The Machinea što tekstualno što glazbeno/vokalno, a nje ima posvuda dok se stage ispunjava sa my nigga-rage što mi fotografi znamo cijeniti.

I onda Ace počinje onaj intro od Because of you koji traje malo duže da se atmosfera još više zakuha kao da nije dovoljno ludo krenulo. Tu se i svjetlo malo razigralo tako da sam nemilice rokao što se i vidi po galeriji, ali i bolje da jesam jer sam ukupno imao hrpu škarta. Valjda sam od tolike foto pauze izašao iz štosa, ali nadam se da ću to popraviti kroz nadolazeće koncerte.

I definitivno se trebam riješiti svog starog 17-40 f/4 koji je već ispustio dušu u ovih 17 godina starosti.

Skunk Anansie je po meni dosta podcijenjen bend, ali ipak se uvijek skupi dovoljna količina obožavatelja koja ih vraća k nama. Da ne bi bilo da ja laprdam…

/
/

Za mene je koncert završio ovdje iako sam sad ljut na sebe da nisam ostavio foto opremu u susjedstvu i vratio se odslušati ovu eksploziju do kraja. 

WRC Croatia Rally 2022, SS 20 Zagorska sela - Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) / Ivica Drusany / www.drusany.photoshelter.com
Previous post
WRC Croatia Rally 2022
Next post
Američki nogomet: Zagreb Patriots - Novi Sad Wild Dogs
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Skunk Anansie