Nogomet: Dinamo – Viktoria Plzen

Nogomet: Dinamo – Viktoria Plzen

Iako smo kalendarski još u zimi u Zagrebu se jučer slavilo proljeće, Dinamovo europsko proljeće. Tolike su ga generacije sanjale i eto konačno dosanjale pa će 21.2.2019. vjerujem biti zapisan sa bold, underline kombinacijom (možda čak i Word artom) u Dinamovim analima.

Bila ja ovo uzvratna utakmica šesnaestine finala Europa lige sa češkom Viktorijom, nakon što su Bjeličini dečki na žalost izgubili u Plzenu gdje je Dinamo dobio svojeg Thurama koji se na češkom zove Ludek Pernica.

No, rasprodan Maksimir, želja za pisanjem nove povijesti kluba, euforija koja se osjetila tjednima prije i na kraju kvaliteta, morali su utjecati i na ukupan rezultat.

Unatoč najavama i histeriji oko gužvi u prometu i oko stadiona to je sve relativno bezbolno prošlo, tako da smo na vrijeme došli na zagrijavanje i gledali kako se stadion puni. Doduše ne do čepa kako je bilo najavljeno, ostali su neki ćoškovi neispunjeni, ali kamo sreća da je uvijek ovako, barem na europskim utakmicama.

Od prve minute Dinamo je krenuo eksplozivno, baš kako je Bjelica i najavio i vidjelo se da je to to, da s ovakvim pristupom Česi nemaju kaj tražiti u Zagrebu. Takav pritisak je rezultirao i ranim golom u 15. minuti koji je bio, poslije sam vidio na snimkama, stvarno velemajstorija. Petkovićev lažnjak, peta, Olmovo propuštanje kroz noge, pa Oršićev šus u rašlje.

Dinamo je poveo 1:0 što je bilo dovoljno za prolaz u osminu finala, ali još je bilo rano, još je 75 minuta igre bilo pred nama, a jedan Viktorijin gol nam mrsi dosta kombinacija.

Da se malo smirimo pobrinuo se Dilaver koji je zabio za 2:0, no opet je i to bilo nedovoljno za miran san.

Krajem prvog poluvremena Bjelici su popustili živci pa je od suca zaradio odlazak na tribinu za jednu osobu i baš kako se prije utakmice najavljivalo, Dinamo je toliko nabrijan da će na terenu moći i bez trenera. To se i obistinilo, doduše Bjelica je ima radio vezu s klupom, ali dečki su grizli i dalje i u 73. minuti Petković zabija za konačnih 3:0 i sada je bilo skoro sigurno da će Dinamo dalje. Slavlje je bilo pomaknuto za dodatnih 6 minuta sučeve nadoknade, ali i taj zvižduk smo dočekali.

Dinamo je u osmini finala Europske lige!

E sad ćemo mi pričati svojim klincima o tom Dinamu koji je napravio ovaj moćan rezultat kako god odigrao tu osminu. Dosta je bilo slušanja o starim generacijama, Maksimirom sada trči da se poslužim riječnikom Zvjezdanih staza “The Next Generation”.

Nadajmo se da ih razni skauti neće tako brzo preoteti Dinamu i da će ovi dečki još koju sezonu izdržati u plavom dresu i priuštiti nam ovakva veselja.

Obišli su dečki sve tribine sa svojim navijačima, pozdravili ih, zahvalili se, a ja eto trčim za njima i radim si fotke koje ću ponosno izvlačiti iz arhive jednog dana.

Nakon počasnog kruga i nafotkavanja, na Ademijev prijedlog krenuli su napraviti spačku Bjelici koji je u tom trenutku davao intervju. Zaletili su se sa vodom, upali u improvizirani studio i okupali sve prisutne. Iako vani nije bila vrućina vjerujem da se u toj euforiji nitko nije ljutio.

Daljnji Dinamov put se saznao danas u 13h kad je izvučena Benfica kao sljedeći protivnik od kojeg trebamo istrgnuti jedan bod toliko važan za rast koeficijenta i nastup još jednog hrvatskog kluba u Europi te preskakanje kvalifikacijskih utakmica za Ligu prvaka.

Previous post
Daminion - reda mora biti
UEFA Europa League 2018/2019, Round of 16, 1st leg. GNK Dinamo Zagreb VS S.L. Benfica. / Ivica Drusany
Next post
Nogomet: Dinamo - Benfica
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Nogomet: Dinamo – Viktoria Plzen