Baseball: Zagreb – Olimpija, proslava 35 godina BK Zagreb

Baseball: Zagreb – Olimpija, proslava 35 godina BK Zagreb

Jučer je bio još jedan tužan dan za zagrebački sport. Ovaj put smo se oprostili od baseball terena u Središću na čijem će mjestu, odnosno na zemljištu od 25.000 m2 niknuti privatna američka škola. Ne želim dublje kopati oko ovog poslića jer mi već ono kaj sam načuo sa strane diže kiselinu. Cijela priča me podsjetila na odnos s crkvom i šopanje debele guske.

Goran Marić
— Riječ je o zemljištu veličine 20-ak tisuće kvadratnih metara, koje je Grad Zagreb prenio na državu, a država je pravo građenja ustupila Američkoj međunarodnoj školi. Svaki novi projekt je bitan, a projekt poput ovoga važan je na više razina, istaknuo je ministar državne imovine.

Podsjetimo samo da Središće još uvijek čeka svoju javnu školu. Čarobno, zar ne.

Svi korisnici terena u Središću će biti privremeno prebačeni na Jarun dok im se ne napravi teren na Bundeku. Tako bar za sada ide priča.

I u to ime su se svi prijatelji baseballa jučer po zadnji put nakon 35 godina postojanja kluba okupili u Središću kako bi se oprostili od terena koji će početi nestajati već sutra ujutro. U goste Zagrebu je na prvu polufinalnu utakmicu došla karlovačka Olimpija koja je izgubila sa 6:1.

I dok su se dečki borili na terenu (neki čak i slomili ruku) tribina je konačno bila ispunjena navijačima, a oko igrališta prava fešta – roštilj, cuga, ekipa, štand sa suvenirima, klinci, a nakon tekme ulazak na teren, zajedničko fotkanje, bakljada i koncert. Eh da je tako svaki vikend :)

Ivica Drusany
Previous post
Atletika: 67. Hanžekovićev memorijal
Ivica Drusany
Next post
Hokej: Medveščak - Fehervar AV 19
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Baseball: Zagreb – Olimpija, proslava 35 godina BK Zagreb