Orlan Tus u Booksi

Orlan Tus u Booksi

Iskače prozor na Gtalku, Buntovnik s druge strane.

 

– Ivice ajmo u subotu u Booksu s Orlanom Tusom, ja radim intervju ti malo pofotkaj.

– Jel to onaj pjevač iz Mika Male?

– Da, da to je taj. 

– Al ne radim ti ja to inače, ne fotkam ljude, samo koncerte.

– Ajde ne seri…

 

I tako došli mi do Bookse , a cura još čisti podove jer se od 11 otvaraju, pa smo pričekali Orlana vani. I dolazi on sa majicom King Krule (obavezno poslušati ovog malog genijalca) smještamo se u prazan birc i kreće razgovor.

Inače Mika Male je bend koji unatoč kvaliteti ne dobiva zasluženu pažnju, baš kao i većina toga što kod nas valja. Istina je da to nije bend na čiji ćete koncert doći i popiti gajbu pive, izgubiti glas i razvaliti se od razbacivanja. Njih se sluša jer voliš dobru i kvalitetnu muziku, jer slušaš tekst pjesme i samu svirku, ne čekaš neki keči refren koji će ćeš pjevati a da nemaš pojma o čemu pjevaš.

 

Kad bi ih morao usporediti sa nekim bendom kod nas to bi bio bend Momira Oljače, Voland Le Mat, a od stranih definitivno Tindersticks. To je onaj lijepi melankolični zvuk, ali  ne ona suicidalna verzija nego ona pozitivna, za guštanje.

 

No opet ja odlutao od foto tematike, tekstualni dio pogledajte kod Buntovnika bez akorda. Uglavnom uzeo sam si trigere i fleš misleći da ću nešto čarobirati s njima, ali nisam ljubitelj maltretiranja ljudi sa bezbroj bliceva u facu niti znam to pošteno napraviti, a ovo nije bio foto šuting nego intervju sa par fotki, pa sam se odlučio na varijantu prirodnog svjetla. Prostora je bilo dovoljno za sprešetavanje i igranje sa više objektiva pa se nadam da ovaj tucet fotki nije premonoton.

Sam prostor Bookse je malo drugačiji, naravno ispunjen knjigama i starim namještajem pa ne odaje dojam klasične birtije nego više čitaonice, što u biti i je. Šank je tamo jer eto, bez kave i cuge se nigdje ne može.

Obzirom na atmosferu, odabrao sam i takvu obradu, starinsku.

 

 

 

1. Kolo MaxTV Prva liga - Dinamo : Slaven Belupo, Zagreb (18.7.2014.)
Previous post
Nogomet: Dinamo - Slaven Belupo
Next post
Backup, backup, backup
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Orlan Tus u Booksi