Spotters day 2013.

Spotters day 2013.

Netko skuplja salvete, netko svira drombulju, a netko pak bleji u nebo i fotka avione. Ova treća grupa se zovu Plane spotteri. To su zaljubljenici u avione koji znaju sve o svakom modelu i koji se organizirano okupljaju te fotkaju avione po aerodromima ili na zanimljivim lokacijama gdje avioni prolaze.

 

Vani je to dosta raširena pojava pa se tako na aerodromima mogu naći posebna mjesta za spottere, a na nekim mjestima su čak i rupe u ogradi kako bi neometano mogli fotkati.

 

Kod nas je situacija naravno drugačija. Prvi problem su mali i ne toliko atraktivni aerodromi sa malim prometom, a drugi poprilična zaostalost i paranoja. Ovdje valjda postoji veći strah od terorizma nego u Americi. Fotkanje blizu aerodroma može završiti izletom u policijsku stanicu. Kao da se fotkati avione ne može i iz neke druge lokacije sa dalekometnim objektivom.

 

Kako bi se fotkalo u miru barem jedan dan u godini Zračna luka Zagreb i Aerosvijet su organizirali Spotters day 2013. ove nedjelje. To je prilika da osim sa terase aerodrome okinete i koju fotku sa stajanke, te posjetite vatrogasce u sklopu ovog dana. Naravno strogo je bilo zabranjeno uperiti objektiv prema vojsci da ne ugrozimo državnu sigurnost.

 

Iako nisam avio frik i ne znam svaku registraciju aviona napamet ipak sam se infiltrirao u spottere i opalio nekoliko fotki.

 

Previous post
Ragbi: Zagreb - Kings Norton RFC
Next post
Braco i seka IV
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Spotters day 2013.