Nizozemska 2012: Utrecht

Nizozemska 2012: Utrecht

Za 13.60€ i pola sata možete vlakom doći od Amsterdama do Utrechta. Gradić, odnosno grad (četrvti po veličini u Nizozemskoj)  je to u kojeg ću se rado vratiti. Amsterdam u malom kako ga nazivaju.

 

Prvi put sam tamo išao autom, pa nisam ni vidio taj željeznički kolodvor koji je u biti shopping mall. Nema da nema, već pri izlasku iz vlaka.

To je grad studenata, srednjovjekovnih zgrada, crkvi, kanala, kulture, grad Dicka Brune, čovjeka koji je nacrtao popularnu Miffy (vi s klincima znate tko je to), tu se rodio i van Basten, a u blizini Utrechta skriva se i fantom slobode. Uglavnom isplati se odvojiti nešto eura i pola sata da bi ga se posjetilo.

 

Kad sam već bio tamo nisam mogao propustiti kuću Dicka Brune i kupiti neki Miffy suvenirčić za svoju nećakinju.

 

Posjetili smo i odličnu izložbu 3D fotografija „Expo: Utrecht 3D“. Odličan je to odabir stereofotografija starog Utrechta i ljudi u njemu.Uvijek sam bio skeptičan prema takvim fotografijama, ali se stvarno dobije dubina dok ih se gleda i stvarno su posebne. Fotografije možete gledati na automatima za koje vam ne trebaju naočale  i na kojima sami mijenjate fotke ili stavite naočale koje dobijete na ulazu, pa pogledate neke isprintane materijale ili pak sjednete pred platno i gledate projekciju fotografija 8također s naočalama).  Neke od fotki možete pogledati i na Flickeru…s naočalama naravno. Za svaku preporuku. Pogotovo jer je upad besplatan.

 

U Utrechtu sam čak našao i Australian ice cream, tako da se stvarno isplati doći :)

 

Previous post
Nizozemska 2012: Amsterdam III
Next post
Nizozemska 2012: Amsterdam IV
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Nizozemska 2012: Utrecht