London: Albert bridge

London: Albert bridge

[blockquote width=’100′]

Count the days Slowly passing by

Step on a plane And fly away

I’ll see you then As the dawn birds sing

On a cold and misty morning By the Albert Bridge

[/blockquote]

 

Nije baš bilo hladno i maglovito jutro kao u pjesmi, ali svejedno sam proveo dosta vremena na ovom mostu i oko njega. Možda nije tako velik i popularan kao Tower bridge, ali njegovih 220 metara imaju neki poseban šarm. Priznajem da sam ga htio vidjeti zbog ove pjesme, a kako se nalazi na par minuta od kuće gdje smo bili nije mi bio problem otići i par puta.

 

Preko dana, posebno onog tmurnog most ne djeluje spektakularno. U to sam se uvjerio u jednoj šetnji kada sam oko podneva bio na mostu i gledao u Temzu čiji vodostaj je bio tako nisko da sam pomislio da sam na krivoj rijeci. Međutim na povratku iz te šetnje oko 16h Albert bridge je poprimio novo ruho. Na njemu se upali 4000 lampica, pa uz svoje neobične boje most stvarno izgleda prekrasno. Kad se tome doda i lijepo vrijeme i zalazak sunca, odnosno plavi sat, stvar postaje bajkovita. Onda u kadar uleti neki avion, mjesec ili auto pri 1/20s i to je to. Čak je i Temza narasla. Ne znam za koliko, ali dok je oseka može narasti i do 7m.

 

Taman sam ga uspio vidjeti u najljepšem ruhu jer je početkom prosinca bio pušten u pogon nakon 22 mjeseca pauze odnosno renoviranja.

 


Previous post
London: Ulica II
Next post
London: Ulica III
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

London: Albert bridge