Bill Cunningham New York

Bill Cunningham New York

 

 

Ovaj dokumentarac prati Billa Cunninghama, poznatog njujorškog fotografa koji se bavi uličnom modom. Osobno baš i nisam pretjerano oduševljen njegovim fotografijama, ali upornost, ljubav prema fotografiranju, svakodnevica s aparatom oko vrata i pedaliranje New Yorkom čak i u 83. godini života  je ono što oduševljava. Trenutno Bill vozi svoj 29. bicikl (28 su mu do sada ukrali). Naravno, još uvijek snima na film i ima arhivu svih negativa koje je do sada snimio.

U modnom svijetu svi znaju Billa i on zna svakoga. Cunningham ne voli samo slikati modu, on jednostavno živi modu. Prije je dizajnirao šešire tako da dobro poznaje materiju. Kaže da u životu nikada nije imao ljubavnu vezu te je cijeli život posvećen samo modi i fotografiji. Do nedavno je živio u malom stančiću koji čak niti kupaonu nije imao (bila je u hodniku), ali je zato tamo bila arhiva negativa po hrpi kabineta koji su pojeli većinu slobodnog prostora u stanu. Sada živi u većem stanu ali samo zato jer se morao preseliti.

Uglavnom, ako vas zanima modna fotografija, ali ne ona studijska sa namještanjem modela nego ona životna, ulična, njujorška kroz zadnjih pedesetak godina ovaj dokumentarac  je odličan za to.

Previous post
Hrvatska:Turska
Next post
Antonio
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Bill Cunningham New York