Stari grad Samobor

Stari grad Samobor

Ne znam koliko se spremam fotkati duge ekspozicije sa ND filterom. Čekam neke oblake, vodu…nešto. Ali niti vremena niti prilike. Dugo sam planirao i pofotkati ruševine Starog grada, ali ni to nikako. Zato smo frend i ja jučer na blef odlučili pokušat spojiti i jedno i drugo.

Bacio sam oko na Photo Pills, provjerio doba zlatnog, plavog sata i pogledao kako to na karti izgleda. Inače svaki landscape fotograf koji drži do sebe koristi ovu aplikaciju pa sam se i ja malo pravio da znam kaj radim.

/
Photo Pills

Od silne pameti sam zaboravio žičani okidač bez kojeg nemrem ekspoziciju dužu od 30 sekundi, mislim mogu al moram onda držati prst na okidaču.

Već sam si prije ostavio mental note da nejdem fotkati landscape i interijere dok ne očistim senzor, ali je očito pisao jako sitnim slovima pa ga sad boldam i underlineam za svako sljedeće snimanje.

Od šetnice do ruševina ima cca 150 m zračne linije, ali uz puni ruksak i teški stativ po tim zavojima i strminama tih 150 m mi se činilo kao 150 km :)

Ne znam kompletnu priču ovog dvorca, ali znam kraj (Spoiler alert) – sve se sruši i netko u međuvremenu pogine hodajući po ruševinama koje nigdje nisu ograđene. Vjerojatno neki turist iz metropole koji je htio okinut selfi sa zalaskom i zidinama u pozadini. Ili fotograf koji traži kadar i padne u rupu hodajući u rikverc.

/ Ivica Drusany
Previous post
Električni orgazam
Next post
Photoshop: Dust in the wind
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Stari grad Samobor