Korpiklaani

Korpiklaani

Nisam neki vjerni obožavatelj ovog finskog folk metalnog cirkusa, al volio sam ih s vremena na vrijeme poslušat, a sad se ukazala prilika i za fotkanje. Priliku nisam htio propustiti jer Korpiklaani je bend pun zanimljivih likova i izrazito je zanimljivog scenskog nastupa koji uz pristojno svjetlo daje više nego dovoljno motiva za fotkanje. Još kad je Tvornica poluprazna pa se normalno možeš i šetati okolo onda više od fotkanja ne možeš ni tražiti.

Dečki su došli u sklopu Wayfarers & Warriors turneje, odnosno skandinavski mini festivala u kojem nastupaju još Trollfest i Turisas. Njih na žalost nisam poslušao jer mi je satnica od 18:30 jednostavno neizvediva iako su vizualno ova dva benda još atraktivnija.

Korpiklaani počinje na vrijeme i s voljom iako je zvuk u Tvornici bio malo bezvoljan dok su predgrupe (tako kažu glasine) imale sasvim pristojan zvuk. Tonče, tonče, sramota te bilo! Dečkima je trebalo malo vremena da pokrenu publiku, ali kad su pogodili prave stvari, fešta je mogla početi.

Ako ste mislili da je violina za Lisinski, a harmonika za cajke, onda morate poslušati ovakve bendove (i irske naravno) jer nevjerojatno je kakvu dinamiku i feštu naprave kad se razuzdaju.

/ Ivica Drusany
Previous post
Atletika: Zagrebački proljetni cener 2019.
UEFA EURO 2020 Qualifying round, Group E. Croatia VS Azerbaijan. / Ivica Drusany
Next post
Nogomet: Hrvatska - Azerbajdžan
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Korpiklaani