Rukomet: Švedska – Norveška

Rukomet: Švedska – Norveška

Ovo je bila vrlo važna tekma za rasplet naše sudbine na EHF Euro Croatia 2018. Norveška je morala pobijediti Švedsku kako bi nam olakšala borbu protiv Francuza. Najpogodnije bi bilo da su pobijedili s 4 razlike što bi nama i Francuzima omogućilo prolazak u polufinale i bez naše utakmice odnosno njenog ishoda. Druga varijanta je da Norvežani pobijede pa da moramo remizirati s Francuzima za prolazak, a zadnja najnepogodnija bi bila pobjeda Švedske što bi nam ostavilo pobjedu protiv Tricolora sa 2 ili 3 razlike ako se ne varam.

Kako smo malo uranili i još se igrala tekma između Srbije i Bjelorusije imao sam malo vremena pofotkati i samu Arenu izvana, ali je bilo prerano za onaj sumrak koji sam priželjkivao, a bilo je rano i za navijače pa su fotke malo gole.

Za danas sam se odlučio na varijantu fotkanja s dva aparata. Na 1DX MK II sam zašerafio 135icu, a sa 5D MK II sam htio okinuti par fotki napada na drugoj strani sa 400mm f/5.6. Iako sam bio skeptičan prema tom objektivu, nije on tolko loš u dvorani koja ima svjetla kao Arena. ISO 3200 izvlači nekih 1/500 što je eto podnošljivo. No ono nepodnošljivo je bio taj pokušaj fotkanja s peticom. Sad mi fakat nije jasno kako sam ja fotkao sport s njom prije. Fokusa katastrofa, FPS nikakvi, nemogućnost brzog pomicanja fokusnih točaka preko joysticka…katastrofa. Tako da sam ipak šaltao objektive na jedinici u konačnici.

Još jednom mogu zaključiti da je najveća mana jedinice premalo MP. Bio bih puno sretniji kada bih mogao jače cropati fotke i dobiti dovoljno rezolucije za kvalitetnu fotku. Nakon što sam probao Sony Alpha a99 II uvjerio sam se koliko je to korisna stvar iako sam prije isto vikao da nam ne treba to sumanuto podizanje MP na novim aparatima.

Zanimljivo je bilo gledati workflow slanja fotki fotografa oko mene. Ako ste ikad prije škicnuli ovaj blog znate da sam veliki pobornik Photo Mechanica koji stvarno olakšava posao foto reportera. I zato mi nije bilo jasno kako je jedan kolega unatoč tome što sam vidio da ima instaliran PM koristio sve moguće načine da ga zaobiđe i zakomplicira si život. Pregledavanje preko Previewa (Mac OSX), kopiranje pojedinačnih fotki na desktop, ručno preimenovanje, unošenje IPTC-a u Photoshopu, ručno prepisivanje igrača s papira za svaku fotku… Drugi pak nešto prtljao po Windowsima, kod trećeg nisam ni shvatio kaj radi. I naravno nitko se ne brine o samoj kvaliteti boja i ostalog, samo da se čim prije pošalje u redakciju jer to je danas jedino bitno. Žalosno je da barem ove veće redakcije na ovako velikom natjecanju nemaju editora na terenu koji će direktno skidat i obrađivat te slat fotke u redakciju nego to opet ostaje na fotografima koji se pola vremena moraju baviti svime samo ne fotkanjem.

E da, Norveška je pobijedila Švedsku, ali ipak samo s 3 gola razlike pa smo tako trebali odigrati neriješeno s Francuzima.

I na kraju kako bi rekao Knjaz, Sponzori bog vas blagoslovio.

Ivica Drusany
Previous post
Rukomet: Njemačka - Makedonija
Ivica Drusany
Next post
Rukomet: Hrvatska - Francuska
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Rukomet: Švedska – Norveška