Košarka: Izrael – Estonija

Košarka: Izrael – Estonija

U Zagrebu se od 26. do 28.8. odigrava pripremni košarkaški turnir za EuroBasket 2015. na kojem je Hrvatska ugostila reprezentacije BiH, Izraela i Estonije.

 

Naša repka je u svih 8 dosadašnjih pripremnih utakmica ostala nepobijeđena. Ostalo joj je još da večeras sredi Izrael kako bi imala savršeni score prije EuroBasketa.

 

Kako su termini utakmica bili u 18h nisam ih stigao pofotkat, ali sam jučer u 21h skočio na hakl Izraela i Estonije. Da su ovo pripreme i da ne igra naša repka vidjelo se sinoć po praznoj Areni. Ne slabo popunjenoj nego praznoj. No vjerujem da će večeras kada naši istrče protiv Izraela ipak doći ponešto ljubitelja košarke.

 

Za moje vjerne pratioce koji iz svega vole izvući samo moje „kukanje“ evo jedne crtice. Rečeno mi je da na ulazu uz predočenje akreditacije moram preuzeti i fotografski marker. OK, nema problema. Dođem s frendom do ulaza, pokažemo zaštitaru akreditaciju i pitamo za marker, ali veli čovjek da ne treba nikakav marker te da mu rađe pokažemo ruksake. Kada je potvrdio da je s ruksacima sve u redu, svojim izoštrenim okom je spazio pola litre Jane zataknute u bočni džep mog ruksaka te me zamolio da ostavim flašu na ulazu jer ne smijem unutra s njom. Nije čovjek kriv, naredilo mu. Znaju njegovi gazde i organizatori da su najopasnije ove flaše koje kupiš vani u dućanu. Puno opasnije od bilo čega drugog što razjaren lošom igrom ili lošim white balanceom mogu baciti na igrače. Da ne kažem kako su opasnije te vanjske flaše od onih koje ću žicat od samih igrača ili s klupe ako ću krepavat od žeđi.

I tako oni naredili čovjeku da uzima flaše, ali ga nisu uputili da su fotografski markeri ipak obavezni. To smo saznali u poluvremenu kad nam je pristupila neka cura valjda iz organizacije i pitala za markere. Kako nismo pokazali inicijativu da prekinemo snimanje i idemo ih tražiti, uslužna, simpatična cura nam ih je donijela i napomenula da ih moramo uzeti na svakoj tekmi i vratiti na izlasku. Nema problema rekoh, ali dajte se malo svi iskoordinirajte. Ne zna lijevica šta radi desnica.

A markeri izgledaju kao da su ih miševi jeli mjesec dana, a mirišu kao da je sumo borac u njima odradio pošteni trening. Ne mogu vjerovat da budžet europskog košarkaškog prvenstva nije mogao pokriti par desetaka novih markera.

 

Ukoliko ovaj tekst čita netko tko ima veze sa njihovom nabavom za bilo koji događaj, molim vas nemojte nabavljati ogromne plastične plahte pod kojima svi umiremo i znojimo se ko svinje koje idu na rendgensko snimanje pluća. Postoje i lagani rupičasti prozračni markeri koji su vjerojatno i jeftiniji od ovih nakaza. Divan primjer je rukometna liga prvaka.

 

A sada…nećete vjerovati, fotografije!

 

BTW Izrael je pobjedio 74 : 56.

 

Provansa
Previous post
Provansa: Aix-en-Provence
Pripremni turnir za EuroBasket 2015
Next post
Košarka: Hrvatska - Izrael
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Košarka: Izrael – Estonija