Budimpešta II

Budimpešta II

Na Budimski dvorac (koji je BTW dao sagraditi Zagrepčanima dobro poznati Bela IV) se nastavlja prekrasna terasa nazvana Ribarska utvrda ili bastion (Halászbástya) s koje se također pruža pogled na Peštu i Dunav, na Parlament i Lančani most. Tornjevi, lukovi, terasa, pogled..stvarno fascinantno.

 

Odmah do nje se nalazi crkva Sv. Matijaša (Mátyás Templom), također jako lijepo zdanje. Crkva je tijekom povijesti bila pretvorena i u džamiju, ali je nakon s odlaskom Turaka vraćena u svoju prvobitnu funkciju.

 

Na trgiću ispred crkve se stalno nešto dešava. Ili pleh glazba ili lutkarske predstave ili pak paradiraju konjanici u starim nošnjama (nešto slično našoj kravat pukovniji u centru), ugalvnom nije nikad nije dosadno.

 

Kada ste već na tom dijelu grada obavezno se prošećite i starim dijelom grada koji je jako sličan našem Gornjem gradu, ali naravno većih gabarita.

 

Nakon šetnje preporučam odmor u Piknik Pavilonu, zgodno uređenom restorančiću / kafiću s pogledom na crkvu okružen drvećem pa je prava idila sjesti tamo po sunčanom danu i probati neki od njihovih specijaliteta poput gulaša u štruci kruha ili nešt slično.

 

Previous post
Budimpešta I
Next post
Final Fight Championship 8
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

2 Comments

  1. Miran fabjan
    26/10/2013 at 22:06 — Reply

    Odlične fotke
    Kod 7-ice odličan kut

  2. 27/10/2013 at 09:53 — Reply

    Fala. Budimpešta je puna zaniljivih kutova :)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Budimpešta II