Dinamo : Hajduk – Superkup 2013.

Dinamo : Hajduk – Superkup 2013.

Puno je vremena prošlo od kad sam zadnji put bio na Dinamu. A i kad sam bio stadion je bio prazan zbog zabrane pa mi se uz ovaj solidno popunjen istok i donji zapad Maksimir činio krcat. Naravno bio je daleko od toga.

 

Sjever tek šačica ljudi. Možda mlađih BBB wannabe. Na jugu grupica Torcide, ali ta grupica je bila dovoljna da posrami domaće dečke. Nisu stali navijati cijelu tekmu i nadglasali su ostatak stadiona i to debelo. Prvo poluvrijeme sam stajao pod sjeverom i kad su Torcidaši zagrmili i zabubnjali ništa drugo se nije moglo čuti. Bilo je tu i bakljade i rokanja ali rekli bi u granicama normale. Rekao bi im bravo dečki, ali onda čujem “i Purgera i Riječana, šakama i nogama i bocama i letvama sve za našeg Hajduka” i sve pada u vodu. Nije to ništa novo, većina navijanja se i vrti oko takvih kretenarija, al jebote kako točno zaboli Hajduk da li će se dvije hrpe idiota pomlatiti?! Kakva je žrtva koju će oni napraviti i pomoći klubu u koji se kunu? Naravno da i BBB imaju svoju varijantu te budnice pa su mi svi u istom košu. Možda sam ostario, možda su mi samo živci popustili, ali ta navijačka rivalstva su možda nešto najgluplje i najbesmislenije što postoji. Prebit/ubit nekog jer ne voli iste milijunaše. Dno.

 

Teško se nakon Škotske i Tartan Armya vratiti u surovu stvarnost.

 

Na teren na Maksimiru su istrčali neki novi klinci s obje strane. Treneri zadovoljni s obje strane. Dinamo slavi Migliorea i Soudanija. Priča se o dobroj i borbenoj utakmici. Možda je bila, ali ju ja tako nisam doživio. Sve nešto čekam da mi ulete u kadar, odnosno da krenu u neki ozbiljniji napad, ali nemam baš puno takvih fotki. Većinu sam morao gadno cropati da bi dobio nekaj polupristojno za web. A penali za pobjedu mi nisu baš neki znak lude borbene utakmice pune šansi.

 

Tužno je bilo vidjeti i čuti kako legendu hrvatskog nogometa, predsjednika HNS-a Davora Šukera cijeli stadion isfućka i viče “HNS pederi, nogomet ste sjebali”. Šuker si je to pokušao ublažiti kiselim smiješkom i cupkanjem u ritmu navedenog stiha, ali bilo je otužno.

 

P.S.
Idem sad na Ebay naručiti kabanicu za aparat da ne bi opet bilo nismo znali.

 

Previous post
13. festival vatrometa
Next post
Tonček Oranje
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Dinamo : Hajduk – Superkup 2013.