Puni krug: Aleksandar Nedić Uzengia

Puni krug: Aleksandar Nedić Uzengia

Danas mi je na mail od  BLUR-ovaca stigla informacija o novoj izložbi u sklopu Punog kruga. Autor ove izložbe je Aleksandar Nedić Uzengia. Moram priznati da do sada nisam bio upućen u njegovo djelovanje, ali njegove fotografije definitivno zaslužuju izložbeni prostor.

Sve koje zanima fotografija već sve znaju o BLURu i sada već poznatom Punom krugu, pa neću ponavljati nego slijedi službena objava i par fotki koje će vas primamiti da dođete na otvorenje izložbe.

 

Izvrnuti pogled na svijet

ZAGREB, 5. studeni 2010. – u utorak, 9. studenog u 19h na prvom katu kina Europa u Zagrebu otvara se šesta izložba fotografija u sklopu programa PUNI KRUG na kojoj će se predstaviti Aleksandar Nedić. Izložba će biti otvorena do 22. studenog 2010.

Aleksandar Nedić, poznatiji pod umjetničkim imenom Uzengia, rođen je 1977. u Vukovaru. Vizualnom umjetnošću bavi se još od djetinjstva, kada započinje slikati i crtati. Nekoliko godina provodi studirajući slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Banja Luci, a danas se profesionalno bavi ilustracijom. Fotografijom se aktivno bavi već nekoliko godina te preferira digitalnu fotografiju s jakim naglaskom na postprodukciji. Okosnica njegovih djela jest priroda u kontekstu onoga što okružuje čovjeka, ali i onoga što ga ispunjava, koju pomoću jake foto-manipulacije ‘mijenja i izvrće dok ne dobije određenu atmosferu koja nudi neka nova značenja i drugačije poglede’. Nedić kao razlog takvoj obradi navodi: ‘ponekad realnost jednostavno nije dovoljno ekspresivna – ne govori dovoljno ili govori pogrešno’. Uzengia je javnosti poznat i po dvjema osvojenim nagradama Kadar natječaja Rovinj Photodays u 2009. godini u kategorijama Arhitektura i Generirana fotografija. Iako je dosad sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Velikoj Britaniji, izlaganje fotografija u sklopu programa PUNI KRUG je ujedno i njegovo prvo samostalno predstavljanje.

x

Previous post
6. kat
Next post
Maja, klinka s karakterom
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

2 Comments

  1. 05/11/2010 at 09:53 — Reply

    Hvala, pozdrav
    BLUR :)

  2. 06/11/2010 at 14:13 — Reply

    Bilo mi je zadovoljstvo :)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Puni krug: Aleksandar Nedić Uzengia