Izbornik
Kategorije
Arhiva
Ivica Drusany – Fotografije | O meni
2809
page-template-default,page,page-id-2809,ajax_fade,page_not_loaded,

O meni

   
Ja prosim nisam nikakav šnel fotograf, ja ne snimam za novce. Ja snimam iz umjetničkog užitka.
- Ernest Fulir
Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever…it remembers little things, long after you have forgotten everything.
- Aaron Siskind
Nothing happens when you sit at home. I always make it a point to carry a camera with me at all times…
- Elliott Erwitt
There are two people in every photograph: the photographer and the viewer.
- Ansel Adams

 

 

Otac se cijeli život aktivno bavio fotografijom pa sam tako odrastao okružen aparatima, foto kemijom, filmovima u frižideru, fotografijama koje se suše po stanu i sl. To je vjerojatno utjecalo na moju ljubav prema fotografiji, ali tek se pojavom digitalaca odlučujem biti dio te igre, 2005. sa malim idiotom, a 2007. i ozbiljnijom opremom. Nakon puno čitanja i savjetovanja i kalkuliranja kupujem DSLR Canon 20D i objektiv 17-40 f/4 L, pa prelazim na 7D, a trenutno sam na 1DX MK II, 5D MK II u suradnji s objektivima Canon 17-40mm f/4, Sigma 35mm f/1.4, Canon 50mm f/1.8, Canon 135mm f/2.0 i Canon 70-200mm f/2.8.

Fotografirao sam dosta stvari, ali mi je najdraže fotkati sport, koncerte, životinje, a u sve mi je draža i putopisna fotografija koja me najviše opušta uz fotkanje svoje male Rite. Nisam ljubitelj namještanja rasvjete i modela u zatvorenom studiju već volim nepredvidive i spontane trenutke.

 

Nije mi dugo trebalo da fotografije odlučim podijeliti sa javnost, pa sam ih tako počeo stavljati po tada aktualnim forumima i news grupama, a uskoro sam složio i svoju prvu foto galeriju. U travnju 2006. krećem sa pisanjem, odnosno stavljanjem fotki na blog s idejom punjenje kraćim ili dužim foto reportažama s mjesta i događaja na kojima sam bio ili jednostavno s fotkama koje sam napravio u nekoj šetnji ili škljocajući doma po svemu kaj mi stane ispred objektiva.

 

 

 

Svi moji tekstovi na blogu su samo moje razmišljanje i dosadašnje iskustvo i nikako ih nemojte uzeti zdravo za gotovo.