Hladno pivo – 30 godina u 2 dana / Old school

Hladno pivo – 30 godina u 2 dana / Old school

30 godina postojanja nekog benda mi se čini jako puno čak i za poznate strane bendove, a kad hrvatski (ex)punkeri iz Gajnica toliko dožive na sceni onda je to stvarno hvale vrijedan jubilej.

Kako to biva za ovakve obljetnice se obično napravi nešto malo drugačije. Tako je Hladno pivo u malom Domu sportova odlučilo odsvirati 2 koncerta, 2 dana za redom, ali sa drugačijim konceptom kako bi zadovoljili i ove i one obožavatelje odnosno staru gardu i generalnu populaciju. Jučerašnji koncert nazvan Old school bio je posvećen nećete vjerovati starim albumima odnosno Džinovskom, G.A.D.-u, Desetki i Pobjedi. Subota je pak išla na šire mase sa Greatest hits odabirom tako da nema onih nezadovoljnih.

Ovo je nakon 25 godišnjice i Evo vam Džinovski moj treći foto susret s Pivom i ovaj put sam također mogao ostati s fotićem cijeli koncert (3 pjesme u pitu, ostalo vani) što je uvijek lijepa gesta koju cijenim.

Gledanje prognoze i praćenje ledene kiše koja se lovila na zagrebačkim ulicama me podsjetilo na spomenuti rođendanski koncert za 25 godina koji smo odgledali na Šalati u malo toplijim uvjetima pa sam morao usporediti datume. Oni kažu da je tada bio svibanj kada je Hladno pivo odsviralo taj prvi kumrovečki koncert odnosno da su dečki malo uranili s puhanjem svjećica…ali koga briga.

Set lista se znala više-manje i prije koncerta jer su je dečki najavili pa tu nije bilo iznenađenja, ali to svakako nije umanjilo doživljaj i energiju koju su slali u publiku koja je danima unaprijed razgrabila karte za oba koncerta.

Uvijek kada fotkam koncerte nalazim se na prelomnici, loviti dobar kadar ili dići ruke i zapjevati. To se dogodilo i večeras kada sam na početku čuo  „Zadnji tramvaj preko plavog mosta, crtam nešto lijepo na zamagljena stakla…“. Kao da me netko opalio nogom u guzicu i razdrmao ovu dnevnu rutinu posao-kuća, kuća-posao u kojoj smo više-manje svi mi. Došlo mi je da bacim aparat u razdraganu publiku i nastavim „čim šanker izbaci posljednjeg gosta, ja se vraćam u odaje svog privatnog pakla“. To se naravno nije dogodilo jer bi kao prvo ubio nekog da sam ga pogodio u glavu s aparatom i plakao bi od muke čim bi shvatio kaj sam napravio sa tom skupom opremom. Tako da sam to pregrizao jer vremena je malo za napraviti fotke iz blizine, samo 3 pjesme i to punkerske, ne Zeppelinovske.

Uobičajeni koncertni alat 70-200 mi na predgrupi nije dao željeni rezultat pa sam ostao na 35ici i 17-40. Nakon 3 pjesme sam fotkanje sa strane nastavio sa 70-200, ali je iz daljine pak bio kratki.

Ispunjeni Dom sportova zdušno je prihvaćao svaki stari hit, ali ipak to nije moglo biti na nivou intimnog KSET-a gdje je bend kao da je dao malo više, malo više frendovski toj publici. Ovo je sve išlo kao na traci, bez obraćanja publici sve do šesnaeste pjesme odnosno Bačkizagre stuhpa šeja kada im se na sceni pridružuje i Šemso iz Brkova. Nisam pobornik nepotrebnog blebetanja uz svaku pjesmu (osim kada to Balaš radi), ali ovo je ipak veliki rođendan pa sam očekivao malo više kontakta s publikom, knedlu u grlu, suzu u oku.

Sve u svemu neloš koncert, ali možda malo preobičan.

ZOO Zagreb / Ivica Drusany
Previous post
ZOO 02/2018
Trakošćan / Ivica Drusany
Next post
Zimski Trakošćan
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Hladno pivo – 30 godina u 2 dana / Old school