Provansa: Sault

Provansa: Sault

Prvu polovicu dana smo proveli u prošlom postu odnosno Gordesu i samostanu dok smo se za večernji izlazak odlučili Sault, još jedno selo no ovo je smješteno sjevernije od nas, iza vijugavih cesti, naravno na brdu.

U njegovoj blizini je i farma lavande koju nismo posjetili jer jelte…nema lavande. Da smo došli koji tjedan ranije svakako bi otišli na farmu kako bi vidjeli cijeli proces od rasta, berbe, do destilacije

Gdje god smo se do sada vozili vidjeli smo livade s lavandom, veće ili manje, ali na pute prema Saultu i oko njega je sve krcato lavandom i ne želim ni zamišljati kako to izgleda kada je u cvatu. Mislim da bi mi aparat pregorio, pogotovo u predvečer kad je sunce onako lijepo.

 

Nadomak Saulta smo zastali na jednoj mini farmi/muzeju lavande da opalimo koju fotku u tom polju sa ponešto suhe lavande. Sunce je taman zalazilo pa je sve bilo okupano u tople tonove. Ovdje ćete uživo vidjeti i razliku između lavande i lavandina jer je na par gredica zasađena jedna, a par druga biljka uz tekstualne opise.

 

Samo selo je standardno francuski lijepo, ali tamo se dolazi zbog lavande.

 

 

Provansa
Previous post
Provansa: Gordes i samostan Sénanque
Provansa
Next post
Provansa: Avignon
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Provansa: Sault