Zagrebancije LXVIII: Tehnički muzej Nikola Tesla

Zagrebancije LXVIII: Tehnički muzej Nikola Tesla

Nezgodno je s tim našim muzejima koji radnim danom rade do 17h, a subotom do 13h. Jedan tako uopće nije radio vikendom, a radnim danom do 16h. No do Tehničkog muzeja Nikola Tesla smo stigli, ne baš rano, ali uspjeli smo. 20kn za kartu, a za klince do 7 g besplatno nije puno, ali bi rađe više platio i više vidio.

Na žalost kao i izložba Nikola Tesla Mind from the future i ovdje mi je glavna zamjerka premalo interaktivnih stvari. Već ti strah u kosti utjera kad ti na ulazu tri puta napomenu da ništa ne smiješ dirati. OK je ne dirati izložene primjerke i uništavati, ali ovakva mjesta žude za interaktivnim dijelom. Doći u muzej koji nosi ime po Tesli i ne biti u mogućnosti igrati se sa strujom je prava šteta. Postoji doduše demonstracijski kabinet u kojem se pretpostavljam mogu vidjeti pokusi, ali ako pogodite vrijeme u kojem se oni zbivaju. Inače vas dočeka samo filmić na projektorskom platnu.

Na kraju smo prekršili upute sa ulaza i stisnuli smo par gumbića koji su bili za stiskanje poput paljenje i gašenje žarulja ili pokretanje mlina.

U planetarij nismo ušli jer se za njega kupuje posebna karta za koju nismo ni znali pa iako nam se posrećilo da smo tamo bili u 12 kada je počinjala projekcija nismo mogli ući.

Muzej smo posjetili s Ritom koja ima 3 i pol godine i osim tih par gumbića koje je stiskala nije se baš oduševila sa hrpom pisaćih mašina, alata za kopanje, turbinama, mlinovima… Naravno sve ovisi o tome za kaj vam je klinac zagrizao, ali volio bi vidjeti i više stvari za najmlađe.

Baterija na M100 mi je iscurila na pol puta pa nemam sve zabilježeno, ali eto ima zanimljivih kadrova.

Uglavnom svoj posjet pomno planirajte, pogledajte raspored svih događanja i vožnji na internetu kako se poslije ne bi lupali u glavu.

UEFA Champions League, Group C – Matchday 4. GNK Dinamo VS FC Shakhtar Donetsk. / Ivica Drusany
Previous post
Nogomet: Dinamo - Shakhtar
Goran Bare & Majke / Ivica Drusany / www.drusany.photoshelter.com
Next post
Goran Bare & Majke
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Zagrebancije LXVIII: Tehnički muzej Nikola Tesla