Biciklizam: Cro Race 2019, Etapa 6 – Zagreb

Biciklizam: Cro Race 2019, Etapa 6 – Zagreb

Ako pogledate prošle biciklističke postove na ovom blogu vidjet ćete neke promjene. Kao prvo ime utrke, kao drugo vrijeme održavanja.

Po dobrom starom hrvatskom običaju jedan solidan projekt je uspio podijeliti ljude, pa su se tako neki snašli i zaštitili ime Tour of Croatia pod kojim je ovaj projekt postao popular i održavao se u travnju, puno atraktivnijem za promociju Hrvatske i za gledatelje. Ne znam da li se išta vozilo pod tim imenom, ali su oni glavni ljudi pokrenuli novu utrku naziva Cro Race koja se vozila od 1. do 6. listopada.

Standardno sam pofotkao zadnju 6. etapu koja je i ovaj put završila u Zagrebu na Markovom trgu. To je jedina logična lokacija za fotkanje ako niste u organizaciji i imate prijevoz koji će juriti za biciklistima. Ovako se ipak uspije okinuti više od jednog kadra.

“Mudro” sam odabrao lokaciju ispred napuhanca zadnjeg kilometra na Gundulićevoj, ali mi se tik prije prolaza biciklista u sekundi stvorila ekipa iz organizacije i policija ispred nosa i zbogom idejo. Trk desetak metara naprijed u lovu za novim kadrom, ali tu popravnog nema.

Za razliku od prošle godine imao sam samo jedan aparat tako da nisam stigao ni šalatat telac-širac kombinaciju. Nakon prvog prolaza standardan trk prema Markovom trgu po Mesničkoj i fotkanje dodjela nagrada odnosno špricanje zagorskim pjenušcem.

Markov trg baš kao i cijela ruta po centru bio je podosta prazan, da li zbog promjene termina ili lošeg marketinga ne znam, ali šteta.

No nafotkavanje nije mogao izbjeći najpoznatiji poganovlačanin koji je jučer baš uživao u zalijevanju fotografa u prvim redovima, pa je doslovno grabio flašu iz ruku biciklista, tresao i usmjeravao sa zabrinjavajućim smiješkom na licu. Mene je pak nasmijalo kada se jedan biciklist okrenuo, pa zalio VIP ekipu. Eto i vama malo pa se cerekajte.

Šteta da utrka nije nastavila dobro uhodanim putem od zadnjih par godina, ali eto raskoli i nogometnom, boksačkom, pa zašto ne i biciklističkom savezu.

Zagreb Patriots VS Sarajevo Spartans / Ivica Drusany
Previous post
Američki nogomet: Zagreb Patriots - Sarajevo Spartans
Zagrebački maraton 2019. / Ivica Drusany
Next post
Atletika: 28. zagrebački maraton
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Biciklizam: Cro Race 2019, Etapa 6 – Zagreb