Izbornik
Kategorije
Arhiva
Ivica Drusany – Fotografije | Time 100 Photos
22962
post-template-default,single,single-post,postid-22962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,

Blog

   

Time 100 Photos

Time Magazine je prošli mjesec napravio nevjerojatnu selekciju 100 najutjecajnijih fotografija svih vremena, sve to lijepo zapakirao na web, opisao svaku fotografiju , a također su snimali i kratki dokumentarac za  dosta njih, te složili knjigu.

 

 

Svaku od tih fotki ste vrlo vjerojatno vidjeli negdje, neke i bezbroj puta. Za neke znate zašto su poznate, a za neke ćete se iznenaditi kada pogledate kako i zašto su se stvarale.

 

Svega ćete tu naći, od nezaboravnih sportskih događaja, modnih, političkih, preko povijesnih portreta Che Guevare ili Lincolna, pa do onih ružnih, kao scena nakon bombardiranja ili lešinara pored djeteta. Tu se ugurala i debilna naoko beznačajna fotka, selfi čak, i to onaj sa dodjele oscara koji je postao najšeranija fotka ikada što god to značilo.

 

Odvojite si vremena svaki dan i pogledajte svaku od ovih fotki i kratki dokumentarac uz nju, uživajte u odličnim fotografijama i naučite nešto.  Preporučam i kupovinu istoimene knjige – čim ponovno bude dostupna.

 

Ovaj odličan projekt je još jedan dokaz koliko je fotografija stvarno moćna i utjecajna te koliko nam se taj jedan kadar može urezati u pamćenje i koju priču može poslati.

 

 

Tags > ,
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Sorry, the comment form is closed at this time.