Muzej krapinskih neandertalaca

Muzej krapinskih neandertalaca

Bio sam malo skeptičan kad me žena nagovarala da odemo pogledati Muzej krapinskih neandertalaca. Mislio sam da će to biti nešto ojadno, tipično balkanski, ali sam se jako prevario. Dočekao nas je muzej svjetske kvalitete.

 

Upad je poštenih 50kn po glavi. Naravno ima popust za obitelj, klince i sl.

 

Prvi korak je gledanje odlično napravljenog kratkog filma koji priakzuje jedan “radni dan” neandertalaca. Na filmu su maske i šminku radili ljudi  koji su radili i na Gospodaru prstenova tako da nema sumnje u kvalitetu. Nakon filma se kreće u obilazak. Svaki korak je odlično objašnjen na 3 jezika na pločicama pored svakog izloženog predmeta. Po podu možete pratiti pločice sa označenim godinama kako bi znali kad se kaj događa. Interijer je u golom betonu koji se odlično uklapa u neandertalsku priču. Muzej obiluje i interaktivnim sadržajima, pa sa terminalima gdje možete nabaciti kviz znanja ili se fotkati.

 

Na jednom dijelu je pećina u kojoj vidimo glavne likove iz filma na početku. Skulpture su napravljene savršeno i nevjerojatno realno. Stajao sam dosta vremena ispred modela klinca koji drži kamen i gledao u njegove oči koje su stvarno fascinantne.

 

Još je puno animacija, interaktivnih sadržaja i skulptura za vidjeti, pa ako niste svakako ih odite pogledati. Od centra Zagreba do muzeja ima oko 45 minuta vožnje, pa je ovo preporuka i za turiste koji su odradili sve zagrebačke ture.

 

Ovaj posjet bi po običaju prikazao i kroz fotografije, ali iz meni nejasnog razloga fotografiranje je zabranjeno. Ali van muzeja ima nekoliko skulptura koje sam ipak zarobio u fotke.

 

Previous post
14. Martinsky Rally
Next post
ZOO 11/2012
Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back
SHARE

Muzej krapinskih neandertalaca